Deme partners Mercy Ships

‘Projecten in Afrika zijn van groot belang voor de lokale economische ontwikkeling’

CEO van baggeraar DEME Group Alain Bernard ziet de ondersteuning aan Mercy Ships als een opportuniteit. Het is volgens Bernard niet meer dan logisch om als onderneming verantwoordelijkheid te nemen in de gemeenschap waar ze werkt.

“Investeren in de gemeenschap is altijd een belangrijk aspect van onze bedrijfscultuur geweest. Via DEME4Life steunen we een breed scala aan sociale projecten over de hele wereld die ook steeds in lijn liggen met de fundamentele waarden van ons bedrijf.

Veel van de DEME4Life-initiatieven worden ondersteund en aangebracht door onze eigen werknemers. Zij wonen en werken vaak jarenlang in het buitenland voor onze projecten. Zo bouwen ze snel een duurzame relatie op met de lokale bevolking en plaatselijke liefdadigheidsorganisaties.

Ook duurzaam ondernemen is een commitment dat we als internationaal actief bedrijf elke dag opnieuw willen maken. Via het Belgische Sustainable Development Goals (SDG)-charter hebben we ons er toe verbonden om actief ons steentje bij te dragen op vlak van People, Planet, Partnership, Prosperity en Peace.

“Projecten in Afrika zijn van groot belang voor de lokale economische ontwikkeling.”

Strong in Africa

Verder heb ik een grote bewondering voor wat Bert van Dijk realiseert met Mercy Ships België. Voor DEME was het dan ook een evidente keuze om Mercy Ships te ondersteunen in kader van DEME4Life. Wij hebben immers een sterke band met Afrika. De meeste van onze projecten in Afrika zijn van groot belang voor de lokale economische ontwikkeling.

Daarnaast zijn zowel Mercy Ships als DEME ‘strong in Africa’. Dat is een mooie connectie waardoor we samen dan ook onze visibiliteit nog meer kunnen versterken in twee richtingen en zo worden we dan ‘strong together’

DEME is intussen al meer dan 50 jaar actief op het Afrikaanse continent; van Angola tot Nigeria. Deze mijlpaal was voor ons de ideale gelegenheid om een groot CSR*-project (*Corporate Social Responsibility) te ondersteunen in de Afrikaanse regionen, namelijk een vijfjarig contract met Mercy Ships: de grootste ondersteuning sinds de start van de DEME4Life Foundation in 2011!”

> Ook interesse in maatschappelijk verantwoord ondernemen met Mercy Ships? Lees dan hier verder