Gratis-operatie-voor-Juvencia-gevolgd-door-national-geographic-voor-The Surgery Ship

The Surgery Ship

Kom aan boord van het ziekenhuisschip
de Africa Mercy!

Op vrijdag 24 maart om 21.00 uur is de 8-delige tv-serie The Surgery Ship op National Geographic gestart. Een aanrader! De uitzendingen zijn opgenomen in de eerste vier maanden van de vorige werkperiode in Benin. (september 2016-juni 2017).  U maakt kennis met verschillende patiënten en de vele bemanningsleden aan boord van de Africa Mercy. Die laatsten zetten zich met hart en ziel in voor de bevolking van Benin.

Vier maanden lang

Een toegewijde ploeg filmde 122 dagen lang het dagelijks leven aan boord van ons schip de Africa Mercy. Een kijkje in het leven van  meer dan 400 vrijwilligers die zich dagelijks belangeloos inzetten voor de armen in Afrika. Dit alles door middel van de beste medische zorg en professionele apparatuur. Dagelijks worden tientallen mensen geholpen die anders geen toegang tot veilige en/ of betaalbare gezondheidszorg hebben. Mercy Ships biedt al haar diensten 100% gratis aan. Op deze manier geven we antwoord op een nood die door het medische tijdschrift “The Lancet” als een internationaal probleem wordt gezien. Meer dan 5 miljard mensen ter wereld hebben geen directe toegang tot veilige en betaalbare chirurgie. Dit resulteert in meer slachtoffers dan malaria, HIV en tuberculose bij elkaar. Mercy Ships pakt dit probleem aan door het aanbieden van gratis operaties en het geven van cursussen aan de lokale gezondheidswerkers uit de bestaande zorginstellingen. Door hen te onderwijzen en kennis te delen creëren we samen een betere basis waarmee we de gezondheidszorg naar een hoger niveau kunnen tillen.

The Surgery Ship is een prachtige documentaire reeks die elke zaterdagochtend om 08.00 uur herhaald wordt. We kunnen deze serie van harte aanbevelen. Misschien heeft u nog veel meer vragen aan ons. In dat geval maken we graag kennis met u. Laat gerust uw gegevens achter op onze contactpagina. Wilt u geïnspireerd blijven door prachtige verhalen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

uitzendingschema

Aflevering 7

Vrijdag 12 mei 21.00 uur
Zaterdag 13 mei 08.00 uur (heruitzending)

Aflevering 8

Vrijdag 19 mei 21.00 uur
Zaterdag 20 mei 08.00 uur (heruitzending)