fbpx

Vrijwilliger zijn bij Mercy Ships is uniek. Of dat nu in België is of aan boord van ons schip, het verandert je leven. Aan boord krijg je de kans om met mensen van overal ter wereld samen te werken in een ziekenhuis met dezelfde voorzieningen als thuis. Dit terwijl je de warme persoonlijkheid van de mensen
in Afrika dagelijks mag ervaren.

Aan boord van de Africa Mercy zijn altijd posities open. De wachttijd en minimale tijdsduur zijn afhankelijk van de functie. Op de website van Mercy Ships Internationaal vind je de actuele (urgente) vacatures. Bij alle vacatures gaat het om een vrijwilligersfunctie, waarbij je zelf je reiskosten en verblijf aan boord betaalt.

Werken aan boord van een ziekenhuisschip in Afrika brengt een totaal andere ervaring dan wanneer je hetzelfde beroep uitoefent aan wal in België. Het is afhankelijk van je job wat je takenpakket en werktijden zullen zijn.

Ben je geïnteresseerd om mee te werken, meld je dan hier aan of neem contact met ons op. Om het werk aan boord effectief te laten verlopen wordt je gevraagd voor een bepaalde minimale tijdsduur mee te werken. Dit kan van een aantal weken zijn tot een aantal jaren. Deze minimale tijdsduur verschilt per positie.

Wat onze vrijwilligers zeggen

Ik dacht dat je een dokter of verpleegkundige moest zijn om te helpen in Afrika. Niets was minder waar bij Mercy Ships!

Deborah Beliën

In de operatiekamer heerst grote samenhorigheid en de medische zorg aan boord van het schip is gewoon topklasse!

Dr. Emil Sherif

Iedereen wil zijn uiterste best doen om de kwaliteit te verbeteren van het leven van de mensen die wij dienen

John Borrow

Het leven aan boord

Een nieuw huis

Wanneer je aan boord komt werken, verblijf je ook aan boord. Je nieuwe ‘huis’ deel je met meer dan 400 andere vrijwilligers. Elke hut aan boord is voorzien van een badkamer en een bureautje, een kast en natuurlijk een bed. Wanneer je alleen komt, verblijf je vaak in een hut met meerdere stapelbedden. Dit betekent dat je een ruimte deelt met 3 tot 9 anderen. Een klein aantal hutten is gereserveerd voor koppels.

Smakelijk

Aan boord krijg je elke dag 3 maaltijden. Het eten is gevarieerd en bestaat uit warme en koude maaltijden. Het departement ‘food services’ staat elke dag klaar om alle vrijwilligers en vertalers te voorzien van lekker eten. Mocht je zin hebben in eens iets anders, dan kan je tegen een kleine vergoeding snacks en andere lekkernijen in ons winkeltje of in het Starbucks Café halen.

Het comfort van thuis

Het schip is eigenlijk een klein dorp en voorziet in alles wat je mogelijk kan bedenken of nodig hebt. Er is een wasserette, kapsalon, een bank, fitnessruimte, loungeruimtes en zelfs een kliniek voor tandzorg en medische consultaties in geval van nood. Daarnaast is er vrijwel overal aan boord (incl. jouw hut) WiFi.

Avontuur

Hoe dan ook wordt dit een ervaring om nooit te vergeten. De vriendschappen die ontstaan aan boord zijn voor altijd. Om alle indrukken te kunnen verwerken kun je in het weekend eropuit met vrienden. Naar het strand, de markt of deelnemen aan een ‘Mercy Ministry’ waarbij je bijvoorbeeld een weeshuis of gevangenis bezoekt. Het contact met de lokale bevolking voegt een extra dimensie toe aan deze unieke ervaring die je nooit zult vergeten.

Kom ons team versterken

Helpen in België of aan boord in Afrika

In België of aan boord van het schip
Helpen kan overal. Niet iedereen kan gemakkelijk zijn valies pakken en naar Afrika afreizen. Gelukkig hebben we ook hier hulp nodig en we zien u graag ons team versterken.

Wij zijn dringend op zoek naar...

Op het schip werken meer dan 400 vrijwilligers. Om een ziekenhuis draaiend te houden zoeken we mensen met verschillende vaardigheden. Kijk eens naar de posities hieronder en wie weet zit daar iets voor jou bij.

Academy Principal

  • Location: Africa Mercy
  • Departement: Academy
  • Commitment: 2 years
Contact

Dental Hygienist

  • Location: Africa Mercy
  • Departement: Dental Services
  • Commitment: 2 weeks
Apply

IT Support Specialist

  • Location: Africa Mercy
  • Departement: IT Department
  • Commitment: 3 months
Apply

Al eerder met ons meegeweest?

Veel gestelde vragen

Samen met ruim 400 anderen werk je op ziekenhuisschip Africa Mercy in een Afrikaans land (of tijdens Shipyard) om met jouw talenten direct of indirect medische hulp voor mensen in armoede mogelijk te maken. Niet alleen het leven van de patiënten, maar ook jouw eigen leven wordt voorgoed veranderd door dit avontuur!

Als vrijwilliger solliciteer je op een vacature van één van de 150 posities aan boord. Mercy Ships werkt met vrijwilligers die geen salaris ontvangen. Iedereen betaalt zijn eigen kost en inwoning, reiskosten, vaccinaties en andere uitgaven.