André Bloemen Mercy Ships

André Bloemen verkoopt brood voor Mercy Ships

André Bloemen verkoopt samen met zijn vrouw Marianne Muller en nog vier vrienden brood ten voordele van Mercy Ships. Hij heeft hiervoor een broodautomaat voor zijn deur gezet. “Er is zeven dagen per week vers brood en je steunt er een prachtig doel mee.”

Iedereen krijgt hulp

De 450 vrijwilligers op het ziekenhuisschip van Mercy Ships helpen wereldwijd gratis mensen met medische problemen die geen hulp kunnen betalen.“Ik ben zelf in 2017 een maand als vrijwilliger gaan helpen met Mercy Ships in Afrika”, vertelt André.

“Ik wilde iets doen, niet gewoon geld inzamelen, maar iets met mijn handen. Medisch geschoold ben ik niet, maar ik trek mijn plan in de keuken. En dus heb ik daar geholpen. Dit is het grootste privéziekenhuis ter wereld dat helemaal op vrijwilligers draait. Ik kan je verzekeren dat Mercy Ships echt levens verandert.

Een schip meert 10 maanden aan in een haven en vaart dan weer verder. Er komen mensen met orthopedische problemen, brandwonden, goedaardige tumoren, gynaecologische ingrepen… Eigenlijk kan zowat alles en vooral dingen die deze mensen anders nooit zouden kunnen betalen, maar die hen wel weer toelaten om hun leven weer op te nemen, want in hun gemeenschap worden ze vaak verstoten omwille van hun problemen.

Mercy Ships is eigenlijk een drijvend hospitaal met de meest moderne apparatuur aan boord. Iedereen krijgt hulp, zonder onderscheid van geloof, ras of kleur. Iedereen is er gelijk. Ook voor de vrijwilligers geldt dat.

De eerste dag kreeg ik rijst, de tweede dag ook, de derde opnieuw, tot er in het weekend plots pasta was. En op donderdagavond was het feest, dan genoot iedereen volop van één bol ijs. Omdat de vzw Mercy Ships alleen van giften leeft en op vrijwilligers draait, wilde ik vanuit Diepenbeek helpen.

André Bloemen Mercy Ships

André vond vier bakkers bereid om elke dag vers brood in zijn machine te stoppen. “Van elk brood gaat 60 cent naar Mercy Ships”, zegt hij.

Broodautomaat

Ik ben zelf actief in de bakkerijgrondstoffen en we verkopen ook broodautomaten. Door mijn link met verschillende bakkers, hadden we snel beslist. We zouden een broodautomaat voor onze deur plaatsen, in dit deel van Diepenbeek is er immers geen bakker. De machine wordt elke dag vers gevuld door één van de vier bakkers. Zij werken compleet in dezelfde sfeer mee.

En dus gaat er van elk brood dat uit de automaat schuift, 60 eurocent naar Mercy Ships. Er is zeven dagen per week vers brood en je steunt er een prachtig doel mee.” Wie wil steunen, kan terecht in de Kukkelbosstraat 45 in Diepenbeek.