Peter Heck Mercy Ships

Peter Heck hielp twee maanden op de Global Mercy: Ik kan het iedereen aanraden!

Ik ben Peter Heck, 63 jaar en sinds een jaar in prepensioen. Toen ik jaren geleden een reportage op televisie over Mercy Ships zag, zei ik: “Als het ooit past, dan wil ik daar graag aan meewerken”. Na mijn bezoek aan de Global Mercy in Antwerpen was ik helemaal overtuigd en meldde ik me aan als vrijwilliger. In mei 2022 vertrok ik voor de allereerste keer naar de Global Mercy voor mijn eerste werkperiode bij Mercy Ships in Senegal.

Ik wilde altijd al een concrete, zichtbare bijdrage leveren om de ongelijkheid in de wereld een beetje weg te werken. En toen ik de tijd en financiële mogelijkheden had om mij vrij te maken, greep ik deze kans dan ook met beide handen. Vanuit mijn bevoorrechte positie als inwoner van een land ‘van melk en honing’, help ik graag mee om onze (medische) mogelijkheden uit te dragen naar de mensen die dat het meeste nodig hebben.

Op de Global Mercy werkte ik in de housekeeping, aangevuld met het begeleiden van rondleidingen op het schip. Mijn reis naar het ziekenhuisschip verliep zeer vlot. Aan boord had ik werkdagen van 8u tot 17u, met af en toe ook een werkdag in het weekend. Het was een heel nieuwe ervaring, want ik was altijd al een bureaujob gewend. Aan het einde van de dag en in het weekend kregen we als vrijwilliger ook de kans om het land te verkennen. Dat was heel fijn.

Mijn verwachtingen zijn zeker uitgekomen en ik kan iedereen aanraden om zich aan te melden als vrijwilliger bij Mercy Ships. Je draagt elke dag bij tot de missie van Mercy Ships, ook als er geen fieldsservice is. Ook het personeelsbeleid is zeer menselijk. Aan alle donateurs van Mercy Ships wil ik graag nog meegeven dat de giften heel goed worden besteed, dat heb ik aan boord kunnen ervaren.

Ik hoop om ook dit jaar opnieuw aan boord te kunnen gaan om mijn steentje bij te dragen aan het werk van Mercy Ships in Afrika.

Bekijk de rondleiding van Peter aan boord van de Global Mercy:


> Heb jij net als Peter zin in een buitengewone ervaring als vrijwilliger bij Mercy Ships? Kijk hoe jij kan helpen.

Peter Heck Mercy Ships

Peter Heck ging van mei tot juli 2022 aan boord van de Global Mercy in Senegal.