Guinee Mercy Ships

Duizenden operaties, professionele opleidingen en duurzame projecten voor Guinee

Bij aankomst in Guinee verwelkomden blije gezichten, gezang en drums  het ziekenhuisschip de Africa Mercy. De komende tien maanden zullen de armste mensen van Guinee gratis hoogstaande medische zorg kunnen ontvangen. Mercy Ships geeft ook medische opleidingen en zet er duurzame projecten op poten.

“Aankomst in Guinee zal gezondheidssysteem van het land versterken”

De Africa Mercy ligt in de hoofdstad en tevens havenstad van Guinee: Conakry. Aan wal ontmoette algemeen directeur van de Africa Mercy Warrie Blackburn de First Lady van Guinee Hadja Djene Condé. De vrouw van de president zei in een toespraak tevreden te zijn met het ziekenhuisschip. ‘Niet alleen om de eer dat ik de meter van dit humanitaire project mag zijn, maar ook omdat duizenden patiënten uit heel Guinee de kans krijgen om gratis medische zorg te ontvangen.’

De aanwezige minister van Volksgezondheidheid dr. Edouard Ngnankoye Lamah gaf aan dat de komst van de Africa Mercy bijdraagt aan het ‘versterken van het gezondheidssysteem’ in zijn land.

Dit is het tweede bezoek van de Africa Mercy aan Guinee, op uitnodiging van de Guinese regering. (Lees verder onder de foto.)

First-lady-Guinee-Hadja-Djene-Condé-komt-op-Africa-Mercy-via-trappen

De First lady van Guinee op de trappen van de Africa Mercy.

2.000 chirurgische operaties en meer dan 8.000 tandpatiënten

Met behulp van het drijvende ziekenhuis plant Mercy Ships meer dan 2.000  chirurgische ingrepen uit te voeren en een behandeling te geven aan 8.000 tandpatiënten. Dat in een tandkliniek aan wal.

Op de Africa Mercy, voorzien van vijf operatiekamers en meer dan tachtig ziekenhuisbedden, worden mensen geholpen met onder meer tumoren, vergroeide benen, gespleten lippen en brandwonden. Deze patiënten kunnen vaak zelf medische zorg niet betalen of de zorg is niet voorhanden.

We beginnen nu met de screening. Duizenden zieke mensen begeven zich dan naar Conakry om zich te laten onderzoeken. Mercy Ships selecteert dan de mensen met de hoogste medische nood. Dokters en verplegers zullen daar duizenden mensen een langverwachte ‘ja’ kunnen geven op een operatie en er meteen een afspraak maken voor op het schip.