Aertssen Group Mercy Ships Partner

Aertssen Group is al jarenlang trouwe partner van Mercy Ships

Eén van de partners die heeft meegeholpen bij de inrichting van de Global Mercy in Antwerpen, is de Stabroekse Aertssen Group, al jarenlang partner van Mercy Ships. Ook dit jaar schonken zij naar goede gewoonte een mooie eindejaarscheque van 15.000 euro aan Mercy Ships.

In de Antwerpse haven werd tot begin dit jaar hard gewerkt aan de binneninrichting van de Global Mercy. Met de installatie van medische apparatuur en IT-systemen werd ons nieuwe ziekenhuisschip klaargemaakt om dubbel zoveel hoop en genezing te brengen naar de armste patiënten in Afrika.

Voor de inrichting van het grootste ziekenhuisschip ter wereld kreeg Mercy Ships de steun van een zestigtal bedrijven. Eén van de partners die heeft meegeholpen bij de afwerking van de Global Mercy is de Stabroekse Aertssen Group, al sinds enkele jaren partner van Mercy Ships.

“Het einde jaar brengt ons opnieuw een bewuste kijk op hoe waardevol een goede gezondheid is. Reeds vele jaren kiezen we om in plaats van eindejaarsgeschenken aan klanten, leveranciers of medewerkers te geven om een goed doel te steunen. Dit jaar kiezen we opnieuw voluit voor Mercy Ships. De organisatie schrijft een bijzonder mooi verhaal dat ons diep raakt. Op de ziekenhuisschepen bieden artsen vrijwillig medische ingrepen aan de allerarmsten in Afrika. Om die ingrepen mogelijk te maken, is er nood aan vrijwilligers, financiële en materiële hulp. Het geeft ons bijzondere voldoening om een steentje bij te dragen aan deze warme missie”, zegt co-CEO Yves Aertssen.

Aertssen Group kende het afgelopen decennium een spectaculaire groei en is intussen actief in meer dan 20 landen. In 2017 zette het voor het eerst voet in Afrika met een project in Marokko. De sterke band die Mercy Ships heeft met het Afrikaanse continent is dan ook een bron van wederzijdse motivatie en inspiratie.

“Mercy Ships schrijft een mooi verhaal dat enthousiasme opwekt. We vinden het extra belangrijk omdat de organisatie in Afrika actief is en wij ook in die richting kijken voor onze activiteiten”, aldus Yves Aertssen.

(Lees verder onder de foto)

Kranen Aertssen Mercy Ships

De kranen van Aertssen heisen de satelliet aan boord van de Global Mercy.


Over Aertssen

De Belgische groep Aertssen is al meer dan 60 jaar actief in infrastructuurwerken, hijswerken, uitzonderlijk transport en logistieke dienstverlening. Vandaag spitst de groep zich ook toe op projectontwikkeling en groene energie. Aertssen is actief in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten en telt meer dan 1.500 medewerkers.

Aertssen Group Partner Mercy Ships

Peter Weekers en Orlando Furfari van Mercy Ships namen de cheque t.w.v. 15.000 euro in ontvangst geschonken door Greg en Yves Aertssen.