Don Stephens Award Mercy Ships

Don Stephens krijgt Lifetime Achievement Award

Don Stephens, oprichter van Mercy Ships, kreeg op 10 december een Lifetime Achievement Award uitgereikt tijdens het openingsevenement van de GE7 Africa Visionary Leaders Annual Summit in Washington DC.

De prijs werd uitgereikt door Z.E. Rania Al-Mashat, minister van Internationale Samenwerking van de Egyptische regering. Eerder dit jaar verleende de Egyptische regering gratis doorgang door het Suezkanaal voor het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships, de Global Mercy.

“Mensen uit alle delen van de wereld bundelen hun krachten om verandering te brengen in Afrika en Mercy Ships maakt deel uit van deze evolutie”, verklaarde Amy Sarr Fall, organisator van het evenement. “Dit evenement is bedoeld om ‘changemakers’ te mobiliseren en hoop te brengen. De prijzen zetten geweldige initiatieven in de kijker en brengt hulde aan de belangrijkste actoren achter dit succes.”

Dr. Pierre M’Pelé, ambassadeur van Mercy Ships in Afrika, bracht een speciale boodschap over, gezongen door Afrikaanse zangers die de stem van het Afrikaanse volk vertegenwoordigden: “Wij danken Mercy Ships en danken Don Stephens voor de waardigheid en de hoop die zij duizenden van onze mensen hebben teruggegeven.”

Bij de ontvangst van de prijs verklaarde Don Stephens: “Namens Mercy Ships en alle bemanningsleden die de afgelopen 40 jaar op onze schepen hebben gediend, danken wij jullie. We hebben nu twee professionele ziekenhuisschepen die hulp brengen naar de bevolking van Afrika en er tegelijkertijd medische professionals opleiden. Het is onze missie om hoop en genezing te brengen naar de vergeten armen in de wereld.”

Don Stephens concludeerde: “Ons overkoepelende doel is transformationeel leiderschap en transformationele ontwikkeling. We zitten vanavond in een zaal met een groep transformationele leiders. Een zaal met mensen die gepassioneerd zijn over allerlei zaken. We hebben allemaal grote verantwoordelijkheden. Laten we allemaal verandering nastreven. Ik heb een favoriet Afrikaans gezegde, en ik sluit er altijd graag mee af: Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt gaan, ga dan samen. Laten we samen ver gaan.”

Don Stephens Award Mercy Ships

De award werd uitgereikt door Z.E. Rania Al-Mashat, minister van Internationale Samenwerking van de Egyptische regering.