Aissata, cleft lip patient, after surgery coming down the gangway with her mother and Rachel Goodall, Ward Nurse.

Mercy Ships voert 100.000ste chirurgische behandeling uit

Terwijl Mercy Ships nog maar kortgeleden haar 40-jarig bestaan vierde, dient de volgende mijlpaal zich alweer aan: op 16 mei 2019 vond de 100.000ste chirurgische behandeling plaats. De Australische plastisch chirurg David Chong voerde deze behandeling uit op baby Aissata, 7 maanden oud, die geholpen werd aan haar gespleten lip.

Mercy Ships bereikte dit aantal tijdens de laatste weken van het verblijf in de haven van Conakry, Guinee. Met de 100.000 chirurgische procedures behandelde Mercy Ships in de afgelopen veertig jaar aandoeningen als tumoren, brandwonden, gespleten lippen, fistels, orthopedische vergroeiingen en staar. Eén patiënt kan soms meerdere chirurgische behandelingen nodig hebben, dus het aantal van 100.000 patiënten is hiermee nog niet overschreden.

Baby Aissata

Baby Aissata, die de 100.000ste chirurgische behandeling onderging, is afkomstig uit de regio Pita in Guinee, 350 kilometer van de huidige ligplaats van de Africa Mercy. Aissata kwam binnen bij Mercy Ships tijdens een late screening, die Mercy Ships organiseerde om het binnenland van Guinee te bereiken. Haar aandoening, een gespleten lip, is een van de zes veelvoorkomende aandoeningen die Mercy Ships behandelt. De reconstructie van haar lip door plastisch chirurg David Chong was de 100.000ste chirurgische behandeling in de geschiedenis van Mercy Ships. Een bijzondere mijlpaal.

Moeder Hassanatou: ‘Ik ben dankbaar dat Aissata bij Mercy Ships de hulp krijgt die ze nodig heeft. Ik ben altijd erg bezorgd geweest over haar toekomst en wat er met haar zou gebeuren als ik haar niet de medische zorg zou kunnen geven die ze nodig heeft. Maar nu ze hier is geholpen, maak ik me geen zorgen meer.’

Baby Aissata voor de operatie:

Baby Aissata na de operatie:

Help ons helpen

Wil je Mercy Ships graag steunen? Bekijk snel hoe je mee het verschil kan maken met een gift, via je testament of met je bedrijf.