Axelle Red bezoekt mercy ships africa mercy in Benin header

Axelle Red en Goedele Liekens bezochten de Africa Mercy

Axelle Red en Goedele Liekens bewogen door het werk van Mercy Ships.

Minister Alexander De Croo en VN-ambassadrices Goedele Liekens en Axelle Red reisden af naar Benin. Daar bezochten zij een aantal initiatieven die inzetten op vrouwenrechten. Axelle, Goedele en de Belgische ambassadeur in Benin brachten ook een bezoek aan ons ziekenhuisschip de Africa Mercy. Bedankt voor jullie bezoek en interesse!

In het nieuws

Voor “Het Laatste Nieuws” schreef Bieke Cornillie een artikel waarin ze schrijft dat het werkbezoek van minister van Ontwikkelingssamenwerking De Croo kadert in het ‘She Decides’-initiatief. Dit ontstond nadat de Amerikaanse president Donald Trump begin dit jaar de financiering schrapte van een aantal internationale organisaties die in ontwikkelingslanden werken rond de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Samen met Nederland, Zweden en Denemarken wil ons land nu een voortrekker zijn om die projecten op te vangen en vooral te steunen.

Wij vonden het vooral een voorrecht om Axelle, Goedele en de Belgische ambassadeur aan boord te mogen ontvangen. Zo mochten wij ze rondleiden over het schip. Hierbij bezochten ze de ziekenzalen en maakte kennis met onze patiënten aan boord. Ook werden ze voorgelicht door verschillende vrijwilligers die aan boord werken.

Goedele-Liekens-en-Axelle-Red-bezoeken-grootste-ziekenhuisschip-in-Benin

Axelle Red en Goedele Liekens in het laboratorium aan boord van de Africa Mercy 
waar ze  
worden voorgelicht door vrijwilligster Jenny.

Axelle-Red-en-haar-partner-bezoeken-grootste-ziekenhuisschip-in-Benin

Axelle Red en haar partner Filip Vanes op bezoek in de ziekenzaal aan boord van de Africa Mercy.

Axelle-Red-en-Goedele-Liekens-aan-boord-bij-mercyships
Axelle Red