Brussels Airlines Mercy Ships

Brussels Airlines schenkt € 140.000 aan Mercy Ships

Hulporganisatie Mercy Ships ontving onlangs de opbrengst van inzamelactie Bike for Africa 2018 van Brussels Airlines, een totaalbedrag van €140 000. Herman Carpentier van Brussels Airlines overhandigde de cheque aan Bert van Dijk, vrijwillig voorzitter van Mercy Ships. Dat gebeurde in Douala, Kameroen aan boord van de Africa Mercy, het grootste private ziekenhuisschip ter wereld waarmee Mercy Ships gratis gezondheidszorg verleent aan armen in Afrika.

Bekende CEO’s

Personeelsleden van Brussels Airlines en vijftien hoge profielen uit het Belgische bedrijfsleven fietsten in de eerste week van maart meer dan 300 km doorheen Kameroen ten voordele van Mercy Ships en eindigden de tocht met een bezoek aan het ziekenhuisschip. Deelnemers zamelden geld in voor de gereden kilometers en de b.foundation van Brussels Airlines vulde het bedrag aan. Bekende deelnemers aan Bike for Africa 2018 zijn o.a. Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen, Bob Verbeeck, CEO van Golazo en Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.

Bfa groep

Deelnemers van Bike for Africa 2018. ©2018 Mercy Ships / Ruben Plomp

Gratis gezondheidszorg

Bike for Africa is een tweejaarlijks inzamelevenement van Brussels Airlines dat dit jaar ten voordele van Mercy Ships was. Ook drie andere organisaties kregen steun, waaronder twee Belgische: ‘Eindelijk’, een dagcentrum in Buggenhout voor mensen met een hersentrauma en ‘Samarcande’, een hulporganisatie in Etterbeek voor kinderen en families in problematische situaties. De vierde organisatie is Foumbot, een technische school in Kameroen met 700 leerlingen die een met het geld hun schoolgebouwen verbeteren.

brussels airlines bike for africa ozark henry

brussels airlines bike for africa herman carpentier

brussels airlines bike for africa bernard gustin CEO

Lees ook