GC Europe partner Mercy Ships

GC Europe en Mercy Ships: een toewijding aan mondgezondheid wereldwijd

Mercy Ships en GC Europe bundelen hun krachten om mondgezondheid wereldwijd te bevorderen. Het Japanse familiebedrijf GC, met hoofdkantoor in Tokyo, is wereldwijd één van de grootste producenten van tandheelkundige producten. 30 procent van de omzet wordt buiten Japan gerealiseerd, waarvan bijna de helft in Europa. Met meer dan 3000 verschillende producten bevoorraadt GC al ruim 50 jaar tandartsen en tandtechnici in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. GC staat voor kwaliteit, expertise en progressie.

Waarom Mercy Ships?

Voor GC Europe is goede mondzorg veel meer dan alleen een stralende glimlach. Het gaat om het voorkomen van mondaandoeningen en andere problemen die de algemene gezondheid kunnen beïnvloeden. In veel ontwikkelingslanden is tandheelkundige zorg onbestaande of onbetaalbaar. In de landen waar Mercy Ships actief is hebben vele mensen nog nooit een tandarts gezien.

Dit gebrek aan toegang tot essentiële zorg motiveerde GC Europe om Mercy Ships te ondersteunen. Mercy Ships biedt onder meer gratis tandheelkundige behandelingen aan patiënten in nood. De langdurige samenwerking van GC Europe met de WHO leidde zelfs tot de ontwikkeling van specifieke producten voor gebieden waar tandheelkundige zorg moeilijk uit te voeren is.

Betrokkenheid van medewerkers en impactvolle donaties

GC Europe betrekt haar medewerkers actief bij de samenwerking met Mercy Ships. Initiatieven zoals acties voor de Warmste Week van Studio Brussel, waaronder de verkoop van soep en champagne, hebben bijgedragen aan aanzienlijke donaties aan Mercy Ships. In 2022 en 2023 is een omvangrijke donatie gedaan van tandheelkundige producten met een directe impact op de patiënten van Mercy Ships.

Toekomst

De samenwerking met Mercy Ships past naadloos in de bredere duurzaamheidsstrategie van GC Europe. Het streven naar toegankelijke tandheelkundige zorg voor iedereen wordt versterkt door de ondersteuning van non-profitorganisaties zoals Mercy Ships. GC Europe overweegt deze samenwerking structureel te maken, zoals blijkt uit hun voortdurende inspanningen om tandheelkundige zorg wereldwijd te bevorderen.

GC Europe ziet voor zichzelf een cruciale rol in het vergroten van de bekendheid van de missie en activiteiten van Mercy Ships. Door te streven naar meer bekendheid bij tandheelkundige professionals en organisaties in de EMEA-regio, hoopt GC Europe bij te dragen aan de groeiende impact van Mercy Ships. Via hun sociale mediakanalen delen ze graag nieuwsberichten en fotomateriaal om bewustwording te creëren en steun te mobiliseren voor de projecten van Mercy Ships.

De samenwerking tussen GC Europe en Mercy Ships is niet alleen een partnerschap tussen twee organisaties, maar vooral een gezamenlijke inzet voor mondgezondheid, humanitaire hulp en een wereld waarin toegang tot kwalitatieve zorg een realiteit is voor iedereen.

> Lees hier het laatste nieuws over de partners van Mercy Ships