• Partners Mercy Ships

Onze partners

Dankzij onze trouwe partners kunnen wij een blijvende impact maken in het leven van duizenden patiënten in Afrika. Hun betrokkenheid en ondersteuning is onmisbaar. Samen bouwen we elke dag aan de droom om medische zorg voor ieder mens mogelijk te maken. Veel bedrijven en organisaties in de haven van Antwerpen steunen Mercy Ships structureel en deden dit ook bij de inrichting van de Global Mercy in Antwerpen.

De partners van Mercy Ships België

 
Logo Port of Antwerp Bruges
Group Peeters Logo
Veolia logo

Mercy Ships en Koetjesreep

Mercy Ships is een bijzondere samenwerking aangegaan met Koetjesreep, al sinds generaties bekend als de lekkere cacaoreepjes die vooral door kinderen gegeten worden. Maar wat heeft een organisatie die zich inzet voor medische hulp in Afrika te maken met een producent van chocoladerepen?

Ontdek hoe chocolade en solidariteit ‘versmelten’ in een uniek partnerschap.

Mercy Ships en Port of Antwerp

CEO van het Havenbedrijf Antwerpen Jacques Vandermeiren draagt Mercy Ships een warm hart toe. Vanuit het Havenbedrijf – al jaren een trouwe partner die benefietacties organiseert – en vanuit zijn eigen persoonlijke ervaring.

“Afrika is economisch belangrijk voor de haven van Antwerpen en het Havenbedrijf wil graag ondersteuning bieden waar het kan, om het potentieel van Afrikaanse havensteden mee te helpen ontwikkelen.”

DEME steunt Mercy Ships

Alain Bernard – CEO van baggeraar DEME Group – ziet de steun aan Mercy Ships als een opportuniteit. Het is volgens hem niet meer dan logisch om als onderneming verantwoordelijkheid te nemen in de gemeenschap waar ze werkt.

“Projecten in Afrika zijn van groot belang voor de lokale economische ontwikkeling. Ik heb ook een grote bewondering voor wat Bert van Dijk realiseert met Mercy Ships België.”

Mercy Ships en Brussels Airlines

De inzamelactie ‘Bike for Africa 2018’ leverde een prachtig resultaat op. Personeelsleden van Brussels Airlines en vijftien hoge profielen uit het Belgische bedrijfsleven fietsten meer dan 300 km doorheen Kameroen ten voordele van Mercy Ships en eindigden de tocht met een bezoek aan het ziekenhuisschip.

De deelnemers zamelden geld in voor de gereden kilometers en de b.foundation van Brussels Airlines vulde het bedrag aan.

Word partner van Mercy Ships

Maak samen met ons een blijvende impact in het leven van duizenden patiënten