Mercy Ships Mark Eyskens

Mark Eyskens verleent aan voorzitter van Mercy Ships het ereteken van Commandeur in de Kroonorde

“Mercy Ships is een uniek en concreet werk van barmhartigheid en een project dat over alle grenzen heen uitmunt door de wenselijkheid van meer medemenselijkheid.”
– Mark Eyskens

Vrijdagavond 29 september verleende Minister van Staat Mark Eyskens in naam van Koning Filip aan Bert van Dijk, vrijwilliger en voorzitter van Mercy Ships, het ereteken van Commandeur in de Kroonorde.

“Mercy Ships is een uniek initiatief. Zelf mocht ik de aankomst te Antwerpen beleven van het nieuwe ziekenhuisschip de Global Mercy en het ook bezoeken. Ik was bijzonder onder de indruk van de toewijding, het beoefenen van kwaliteitsgeneeskunde, de originaliteit en de efficiëntie van de aanpak. En het unieke idealisme van de medewerkers die zich vrijwillig inzetten voor de genezing van de zieke mens”, aldus Mark Eyskens.

Bert van Dijk, woonachtig in Brugge, is opgegroeid in een groot Nederlands gezin. Zowel zijn vader als al zijn broers en zussen zijn in het onderwijs werkzaam geweest. Bert is het buitenbeentje van de familie. Zijn eerste werkgever was Bekaert. Daarna heeft Bert topposities bekleed bij Volvo, Bombardier en Daimler.

Hard werken, engagement, doorzettingsvermogen en een “never give up”-mentaliteit karakteriseren hem. Met deze instelling en zijn ondernemersbloed heeft hij in 2009 Mercy Ships opgericht in België. Inmiddels is hij ook voorzitter van Mercy Ships Global Association en vice-voorzitter van Mercy Ships International.

“Deze bijzondere waardering en onderscheiding is een erkenning van onze passie en toewijding. Ik wil dit natuurlijk delen met mijn team en al die vrijwilligers die zich vanaf het eerste uur met hart en ziel hebben ingezet om deel te nemen aan een gezamenlijk verhaal en dat is samen hoop en genezing brengen aan de allerarmsten. Dat is een voorrecht. Niets geeft meer voldoening dan mensen hoop geven met een zichtbare horizon. Dat maakt ons leven zinvol en betekenisvol. Elke dag weer!”, reageert Bert van Dijk op zijn huldebetoon in de Antwerpse Handelsbeurs in aanwezigheid van 600 sympathisanten uit politiek, bedrijfsleven, media en cultuur.


Mercy Ships Bert van Dijk