Surgeonious® Mercy Ships

Surgeonious® neemt zijn maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid ter harte door samen te werken met Mercy Ships

Je hoeft geen corporate mastodont te zijn om een partnerschap aan te gaan met Mercy Ships. Ook KMO’s en start-ups kunnen structurele partnerschappen opzetten. Elke bijdrage telt en vele kleine bijdragen maken een groot verschil in het leven van de patiënten waar Mercy Ships aanmeert. Het partnerschap met Surgeonious uit Brugge is hier een mooi voorbeeld van. In lijn met hun bedrijfsmissie hopen zij met deze samenwerking een groot verschil te kunnen maken in de levens van de allerarmsten en daarnaast een duurzame impact te creëren op de gezondheidszorg van het land waar Mercy Ships opereert.

Peter-Jan Naert en Evelien Verrue – de tweede generatie van deze familiale KMO opgericht in 1988 en gekend onder de naam Patella bv Surgical Instruments – werden persoonlijk geraakt tijdens een rondreis van drie weken in Senegal in 2005. “Toen ik tijdens de recente transformatie van ons bedrijf op zoek was naar een oplossing voor de instrumenten die end-of-life waren vond ik een oude notitie terug waarop stond: “We moeten iets doen voor dat ziekenhuisschip dat in Afrika aanmeert. Mercy Ships sluit nauw aan bij onze eigen waarden van rechtvaardigheid, duurzaamheid en bijdrage aan een betere wereld”, aldus bestuurder Evelien Verrue.

Eind augustus 2022 nam Evelien contact op met Mercy Ships met één duidelijke vraag: “Wij zijn een Belgische distributeur van chirurgisch materiaal en geïnteresseerd in een partnership met Mercy Ships als goed doel voor ons bedrijf. Hoe kunnen we jullie als KMO steunen?” Toen ging de bal snel aan het rollen. In november zaten we al rond de tafel. Wat daarop volgde was een mooi partnerschap dat al snel heel concrete resultaten opleverde op vijf domeinen:

  1. In plaats van de traditionele eindejaarsgeschenken schonk Surgeonious een financiële bijdrage aan Mercy Ships ter waarde van 3.000 euro.
  2. Visibiliteit verlenen op congressen of events waaraan Surgeonious deelneemt of die het organiseert.
  3. Online visibiliteit verlenen, zoals vermelding op de website, sociale media posts en een banner in onze e-mailcommunicatie.
  4. Initiatief om end-of-life instrumenten een nieuwe bestemming te geven binnen de werking van Mercy Ships.
  5. Initiatief om een verpleegkundige of eigen werknemer te sponseren voor een verblijf aan boord bij Mercy Ships.

“Ons partnerschap met Mercy Ships sluit heel nauw aan bij onze visie. We leggen graag die extra mile af voor alle patiënten op aarde. Surgeonious® gaat voor ‘excellence & beyond’ want het is ook onze visie dat iedereen recht heeft op toegang tot de best beschikbare gezondheidszorg”, zegt bestuurder Peter-Jan Naert.