Mercy Ships Senegal

Officieel: De Africa Mercy keert terug naar Senegal voor een nieuwe werkperiode

Mercy Ships is verheugd te kunnen melden dat de Africa Mercy begin 2022 zal terugkeren naar een gekende haven: Dakar, Senegal. Op uitnodiging van de Senegalese regering – geleid door president H.E. Macky Sall – zal Mercy Ships de samenwerking met Senegal voortzetten om medische hulp te bieden aan de lokale bevolking.

Tijdens deze werkperiode – die het grootste deel van 2022 zal duren – zal Mercy Ships operaties uitvoeren bij patiënten uit alle 14 regio’s van het land. Veel patiënten wachten al sinds het begin van de coronapandemie op een dringende operatie. Samen met de lokale partners en vrijwilligers over heel de wereld zal Mercy Ships opnieuw veel patiënten kunnen helpen aan boord van de Africa Mercy. Bovendien zal er opnieuw sterk ingezet worden op een duurzame uitbouw van de gezondheidszorg in Senegal, door een verdere samenwerking met plaatselijke gezondheidswerkers.

Gezondheid en veiligheid staan voorop

Tijdens de vroege uitbraak van de coronapandemie in 2020 was Mercy Ships genoodzaakt om de operaties aan boord van het schip vroeger dan gepland te beëindigen om de mensen aan boord en in het land te beschermen. De beslissing om terug te keren naar Senegal voor een nieuwe werkperiode kwam er na veel onderzoek, planning en volharding. Nog meer dan ooit zal de prioriteit liggen bij de gezondheid en veiligheid van alle patiënten, vrijwilligers en partners in het land.

“Mercy Ships is vastbesloten om ervoor te zorgen dat het op een verantwoorde manier naar Senegal kan terugkeren. Hoewel we weten dat alle activiteiten een zeker risico met zich meebrengen, hebben we de nodige maatregelen genomen om dit risico te verkleinen en hoop en genezing te kunnen brengen aan de bevolking van Senegal”

– Dr. Miriam John, International Chief Medical Officer

Hoe ziet een veilige terugkeer eruit?

Mercy Ships volgt de verschillende beleidslijnen en vaccinatievereisten nauw op. Dit stelt ons in staat om op een veilige en verantwoorde manier te werk te gaan en levensveranderende chirurgie te bieden aan de meest getroffen patiënten.

Enkele van de COVID-19 protocollen aan boord zijn:
• Het dragen van mondmaskers in combinatie met social distancing aan boord van het schip.
• Het strikt volgen van de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften opgelegd door het lokale Ministerie van Volksgezondheid.
• Verplichte vaccinatie voor alle bemanningsleden.
• Samen met het Ministerie van Volksgezondheid waar mogelijk vaccinaties verstrekken aan patiënten en verzorgers.

Lees verder