Mercy Ships Campagne 2022

Het verhaal van Fita: een ondraaglijk leven met een tumor zo groot als een voetbal

Fita (5 jaar) had een grote, woekerende tumor in zijn aangezicht. Hij werd overal aangestaard en uitgesloten. Zijn ouders stonden machteloos. Medische hulp was onbereikbaar en onbetaalbaar. Hun zoontje kon niet anders dan de pijn en ellende verbijten. Zonder operatie zou Fita sterven.

Gelukkig bracht Mercy Ships redding. Met onze ziekenhuisschepen varen we naar de allerarmste landen om kinderen als Fita gratis te opereren. Meer dan duizend vrijwilligers – ervaren chirurgen, verpleegkundigen en ander personeel – redden het leven van ernstig zieke kinderen.

Fita werd geopereerd op het ziekenhuisschip van Mercy Ships. Onze chirurgen verwijderden zijn tumor, helemaal gratis. Ze gaven Fita zijn glimlach en zijn leven terug. Meer nog: ze gaven hem een nieuw leven, zonder schaamte, angst en pijn.

In Afrika wachten nog veel andere zwaar zieke kinderen zoals Fita op een levensreddende ingreep. Patiënten met ernstige misvormingen, pijnlijke brandwonden, dodelijke tumoren of een blindmakende oogziekte. Maar wij kunnen de allerarmste patiënten alleen gratis opereren dankzij uw steun.

De vrijwillige chirurgen aan boord van onze ziekenhuisschepen voeren volledig gratis operaties uit. Ze betalen zelfs hun eigen reis- en verblijfskosten, zodat het maximum van uw gift naar de levensreddende operatie van een zwaar getroffen kind als Fita gaat. Maar wij hebben uw steun nodig voor de aankoop van operatiemateriaal en medicijnen.

> Doe alstublieft vandaag een gift en red een leven

Uw levensreddende bijdrage van 40 euro kost u amper 22 euro, omdat u er 18 euro van terugkrijgt via een belastingvermindering. Geef alstublieft 40 euro of een ander bedrag, en red het leven van een doodzieke patiënt. Dank u wel!