Charity Mercy Ships

Ontdek hoe Sylvester het leven van Charity redde

Dertien jaar geleden kreeg Charity een vreemde knobbel op haar kin, die zienderogen groeide. De jonge vrouw was diep ongelukkig en ten dode opgeschreven. Sylvester, een medewerker van een plaatselijke hulporganisatie die toevallig in haar dorp was, stelde voor om Charity naar een ziekenhuis te brengen. Maar Charity en haar familie kozen ervoor om een behandeling op te starten bij de plaatselijke kruidenman. Die kon haar echter niet helpen, zo bleek na verloop van tijd.

De dorpelingen geloofden dat Charity vervloekt was en naarmate de tumor verder groeide, werd ze steeds meer uitgesloten. Charity kwam nauwelijks nog uit haar hut. Werken op het land kon ze op de duur niet meer door de zware tumor. Op een dag zou deze tumor haar keel dichtknijpen en haar beletten om te eten en te ademen. Haar man en kinderen zagen hoe wanhopig Charity was, en ze wisten dat op een dag de tumor haar zou verstikken. Ze wilden hun geliefde vrouw en mama niet verliezen.

(Lees verder onder de foto)

Charity Mercy Ships

Charity kwam nauwelijks nog uit haar hut. Haar tumor was zienderogen gegroeid en was zelfs groter dan haar hoofd. Ze kreeg het moeilijk om te ademen omdat de tumor haar keel stilaan dichtkneep.

Zeven jaar na hun eerste ontmoeting, kwam Sylvester weer in haar dorp. Hij schrok toen hij Charity zag. De tumor was nu groter dan haar hoofd. Hij vertelde haar over het ziekenhuisschip van Mercy Ships, waar doodzieke mensen gratis geopereerd worden. Deze keer overtuigde hij Charity wel om met hem mee te gaan.

Samen reisden ze naar ons ziekenhuisschip, waar Charity’s reusachtige tumor vakkundig werd verwijderd door onze ervaren chirurgen. Haar wonden heelden snel dankzij de goede zorgen van onze vrijwilligers aan boord. Na de operatie kon Charity haar ogen nauwelijks geloven, en ze weende tranen van geluk.

> Ontdek in deze folder hoe Sylvester de vitale schakel was voor de levensreddende operatie van Charity

Charity en Sylvester Mercy Ships


Jouw gift redt een leven

Er zijn in Afrika nog honderden mama’s, papa’s en kinderen met een levensbedreigende tumor zoals die van Charity. We kunnen het ons nauwelijks inbeelden, maar zij vinden in hun land nergens degelijke, betaalbare medische hulp. En zonder hulp zullen ze sterven. Doe alstublieft een gift voor medisch materiaal op onze donatiepagina. Dan kunnen onze vrijwillige chirurgen ook hen opereren. Voor elke gift vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Zo krijg je een belastingvermindering ter waarde van 45% van het totaalbedrag van jouw gift(en).