Daouda Mercy Ships

Daouda werd verlost van een enorm gezwel

Als kleuter van vier kreeg Daouda een gezwel op zijn kaak, dat uitgroeide tot een woekerende tumor. Door de pijn moest hij noodgedwongen stoppen met school.

Zijn vader Hamady reisde wanhopig met hem naar alle ziekenhuizen in Senegal én in twee buurlanden: “Er is geen enkel ziekenhuis in ons land waar ik niet ben geweest om hulp te zoeken. Maar nergens was er een arts die Daouda’s tumor kon verwijderen. Ik had geen geld meer en was ten einde raad.”

(Lees verder onder de foto)

Daouda

Daouda was 13 jaar toen hij aan boord ging van de Africa Mercy in Dakar.

Laatste kans

Door de jaren heen werd de tumor gigantisch. Daouda kon nauwelijks nog praten en eten. De tumor zou hem verstikken. Toen meerde het ziekenhuisschip van Mercy Ships aan in de hoofdstad Dakar. Hamady wist dat dit de laatste kans was voor zijn zoon.

Aan boord opereerden onze vrijwillige chirurgen Daouda, volledig kosteloos. Daouda werd gered. Eindelijk werd hij verlost van de verstikkende tumor en de vreselijke pijn.

(Lees verder onder de foto)

Daouda Mercy Ships

De chirurgen van Mercy Ships verwijderden Daouda’s tumor.

Doorzettingsvermogen

De weg naar genezing kan soms lang zijn voor patiënten. Daouda’s vader had jarenlang geprobeerd een operatie te krijgen voor zijn zoon, maar elke keer zeiden de dokters in het land dat ze hem niet konden helpen. Hun doorzettingsvermogen werd een inspiratie voor het vrijwillige medische team aan boord van ons ziekenhuisschip, dat uiteindelijk Daouda’s tumor kon verwijderen.

“Ik vond het geweldig hoe ze nooit van gedachten veranderden en gewoon bleven doorzetten,” zei Caroline Grob, de Franse verpleegster die Daouda tijdens zijn operatie verzorgde. “Dat was een enorme inspiratie”, verklaarde chirurg Dr Mark Shrime.

Schenk hoop en genezing

In Senegal wachten nog honderden kinderen, mannen en vrouwen met een levensbedreigende tumor angstvallig op een vitale operatie. Met een gift alstublieft redt u het leven van een patiënt als Daouda. Van harte bedankt voor uw steun!

Daouda Mercy Ships

Hamady maakte samen met zijn zoon de reis naar ons ziekenhuisschip in de haven van Dakar.