fbpx

Aan boord als kok, persmedewerker, leerkracht of IT ’er

Elke functie die niet medisch, maritiem of technisch is, valt onder algemeen vrijwilligerswerk. Op het ziekenhuisschip de Africa Mercy werken en wonen dagelijks gemiddeld zo’n 400 vrijwilligers. Al die mensen eten, slapen, werken en ontspannen aan boord. Om dat in goede banen te leiden zijn er vrijwilligers nodig die instaan voor algemene functies: het goede onthaal van nieuwkomers, het klaarmaken van maaltijden, administratie, rondleidingen geven aan persmensen en nog veel meer.

Wie komt in aanmerking voor algemeen vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers voor de algemene werking voor het schip moeten voldoen aan de standaardvereisten voor vrijwilligerswerk aan boord van de Africa Mercy:

  • 18 jaar of ouder zijn
  • Engels kunnen spreken
  • In goede fysieke conditie zijn

Een opleiding is voor deze functies niet vereist, tenzij uitdrukkelijk vermeld bij de functieomschrijving. Of je nu als student op avontuur wil of als gepensioneerde iets goeds wil doen, iedereen is welkom.

Alle vrijwilligers moeten instaan voor hun eigen reis- en verblijfkosten. Die zijn voor een groot deel afhankelijk van de duur van je vrijwilligerswerk. Hoe lang je aan boord gaat, hangt ook af van welke positie je zal bekleden. Meestal wordt een minimumengagement gevraagd van twee weken, soms van een jaar, voor vitale rollen op het schip zoals bijvoorbeeld managementfuncties.

LEES OOK: