Gary Parker Mercy Ships-2

Dokter Parker: een leven in teken van dienstbaarheid

‘Auguste, wees niet bang, ik zal je helpen’

Vandaag stellen wij je graag een zeer bijzonder iemand voor: dokter Gary Parker, één van de uitzonderlijkste mensen bij Mercy Ships. Dokter Parker is hoofdchirurg van Mercy Ships. Hij is gespecialiseerd in mond- en aangezichtsheelkunde en behandelt onder andere patiënten met grote tumoren in hun hals of aangezicht. Deze aandoeningen zijn in Afrika levensbedreigend voor kinderen en volwassenen. Dat doet hij al meer dan 35 jaar lang. Volledig vrijwillig. 

Dokter Parker had als jonge chirurg kunnen kiezen voor een rijke carrière in Amerika. In de plaats daarvan werd Mercy Ships zijn thuisbasis. Hij leerde zijn vrouw Susan kennen op de Africa Mercy en samen brachten ze twee kinderen groot op het schip, Carys en Wesley. Iedereen aan boord van onze schepen kent dokter Gary Parker.

Zijn minzame verschijning, zijn warme interesse voor zijn patiënten en zijn menselijke aanpak maken van hem de ‘wonderdoener’, geliefd bij zowel de patiënten als de vrijwilligers aan boord. Hij neemt altijd ruimschoots de tijd om met zijn patiënten te praten, ze gerust te stellen, ze vast te pakken. Voor vele patiënten is dat vaak de eerste aanraking in jaren.

(Lees verder onder de foto)

Dokter Gary Parker Mercy Ships

Dokter Gary Parker is al meer dan 35 jaar actief als vrijwilliger bij Mercy Ships.

De kracht van pure onbaatzuchtigheid

Hoeveel levens hij in die 35 jaar gered heeft, valt onmogelijk te becijferen. Of zoals hij het zelf zegt: ‘Je kan niet de hele wereld ineens redden. Maar wel één patiënt tegelijk. En dan nog één. En nog één. En nog één…’

De patiënten die dokter Parker elke dag te zien krijgt, zijn zwaar getekend. Hun gezichten zijn misvormd door vreselijke tumoren, door een gespleten lip die nooit behandeld werd, door allerhande verminkingen die op termijn hun dood zullen veroorzaken. Heel hun leven al worden ze uitgelachen en verstoten. Ze bedekken zich in schaamte en verstoppen zich in hun huisjes, als paria’s.

Wanneer dokter Parker hen dan voor het eerst onderzoekt en voorzichtig de doeken wegneemt waarachter ze hun gezicht angstvallig verbergen, zetten ze zich schrap voor alweer een afwijzing, een schimp, een bijtend woord. Wat een opluchting, wat een ongekende vreugde als dokter Parker hen dan vriendelijk recht in de ogen kijkt, hun handen vastneemt en zegt: ‘Wees niet bang, ik zal je helpen’.

(Lees verder onder de foto)

Dokter Gary Parker Mercy Ships

Dokter Parker leerde zijn vrouw Susan kennen op de Africa Mercy. Samen brachten ze twee kinderen groot op het ziekenhuisschip.

Zeg vandaag net zoals dokter Parker: ‘Wees niet bang, ik zal je helpen’ tegen de patiënten van Mercy Ships

Help vandaag op jouw beurt dokter Parker. Doe een gift van bijvoorbeeld 40 euro en schenk zo het materiaal om een patiënt zoals Auguste te opereren. Lees er alles over in de brief van dokter Parker hieronder. Onze oprechte dank als wij op jouw onmisbare gift mogen rekenen!


MS FID 06 23 Auguste en dr Parker_A4-A5_brief Dokter_NL_v6_page-0001 MS FID 06 23 Auguste en dr Parker A4 A5 brief Dokter NL v6 page 0002 e1687342454958