Evenaar TV zendt Mercy Ships documentaire uit

14 januari 2019

Evenaar TV brengt ons ziekenhuisschip tot in uw woonkamer. Sinds kort kan u er onze documentaire bekijken, die het bezoek van Cath Luyten aan de Africa Mercy toont. Vooraf kan u ook een persoonlijk interview zien met televisiemaakster Cath Luyten. 

Wanneer te bekijken op Evenaar TV?

Tijdens haar bezoek aan de Africa Mercy werd Cath Luyten gevolgd door onze cameraploeg. Ze deed interviews met de patiënten en kon met eigen ogen zien hoe het er aan toegaat aan boord van ons ziekenhuisschip. We publiceerden al enkele korte fragmenten hiervan, maar nu is er de volledige documentaire van 20 minuten. U ziet nooit vertoonde interviews, het HOPE-center en krijgt een beter beeld van hoe de toestand in Guinee is.

Als u de eerste vertoning zaterdag gemist heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. De documentaire wordt meerder keren herhaald. Het uitzendschema ziet eruit als volgt:

Mercy Ships in de media

Er verschenen al enkele andere filmpjes en interviews over het bezoek van onze ambassadrice Cath Luyten. Zo schreef ze zelf een prachtige tekst die gepubliceerd werd in Feeling. Cath Luyten werd ook uitgenodigd in Van Gils en Gasten en in Wakker op Zondag, een actualiteitsprogramma van Antwerpse regionale televisie ATV. Voor een volledig overzicht kan u hier terecht.

De straffe dame die u in de documentaire kan zien is Maggi Van Acker. Cath Luyten poetste samen met haar de toiletten, en leerde Maggi kennen als een vrouw met een gigantisch hart. Deze Limburgse toont hoe zij meewerkt aan een betere wereld. U leest haar verhaal hier.

Hoe stelt Aminata het nu?

In de documentaire wordt Cath Luyten geraakt door Aminata. Aminata werd geopereerd aan haar open lip. Nu kan ze veel beter praten en eten gaat ook makkelijker. Ze hoeft zich nu niet meer te schamen. Intussen is Aminata genezen. U kan hier het volledige verhaal en voor en na-foto’s bekijken.