Baby Mara Mercy Ships Africa Mercy

Een nieuwe glimlach voor baby Mara

Het leven lachte de negentienjarige Sayene toe, toen ze in blijde verwachting was van haar eerste kind. Maar toen haar zoontje Mara geboren werd met een gespleten lip en open gehemelte, veranderde haar droom in een nachtmerrie.

Vechten

Mara was een ‘duivelskind’ volgens de mensen in het dorp van Sayene in Sierra Leone. De afwijking van haar baby was een vloek en Sayene werd beschuldigd van hekserij. ‘Mensen probeerden me te overtuigen dat ik hem moest verlaten’, vertelt Sayene. ‘Ze riepen me na dat ik me met hekserij had ingelaten en dat ik hem voor dood aan de kant van de weg achter moest laten. Maar dat brak mijn hart, ik kón het gewoon niet. Hij is mijn eerste kind en ik hou van hem.’ Door zijn aandoening zou Mara geen toekomst hebben. Hij kon weinig voeding tot zich nemen, wat zorgde voor een groeiachterstand. Ook zou hij zijn spraak niet kunnen ontwikkelen, waardoor hij in een sociaal isolement zou komen.

Sayene gaf niet op en besloot voor haar kind te vechten. Ook al werd ze buitengesloten en geminacht, ze vocht om hem te beschermen. De liefde voor Mara gaf haar moed en kracht om hulp voor hem te zoeken. Helemaal alleen nam ze hem mee naar een plaatselijke kliniek in Sierra Leone.

Hoopvol nieuws

Wat ze niet wist, is dat hier de verandering zou beginnen. Sayene ontmoette in de kliniek Sandra Lako, een Nederlandse arts van Mercy Ships. Sandra wist dat de Africa Mercy op dat moment in buurland Guinee lag. Wonder boven wonder was er een mogelijkheid om naar het schip af te reizen. Wat een hoopvol nieuws voor Sayene! Zo zou haar kleine baby toch hulp kunnen krijgen. Langzaamaan besefte ze dat Mara hiermee een hele nieuwe toekomst tegemoet zou gaan.

‘Wat een voorrecht om kinderen naar Mercy Ships te kunnen sturen voor een operatie’, zegt arts Sandra. ‘Niet alleen omdat de operatie zelf zo levensveranderend is, maar ook omdat ik weet dat de liefde van de medewerkers tegenover moeder en kind hoop en herstel voor het hele gezin oplevert.’

Een nieuwe glimlach voor Mara

Samen met andere moeders en baby’s reisde Sayene vol verwachting af naar de Africa Mercy. Mara kreeg een operatie en zowel zijn gespleten lip als open gehemelte werden gecorrigeerd. Toen Sayene haar zoontje weer zag schonk hij haar een nieuwe, gelukkige glimlach. Ze dankte God dat Hij niet één, maar twee keer leven gaf aan haar kind. Hun leven vol minachting werd een leven vol hoop.

Help ons helpen

Wil je Mercy Ships graag steunen? Bekijk snel hoe je mee het verschil kan maken met een gift, via je testament of met je bedrijf.

sas gnd181120 mohammed pat05017 after mother st002 hi 1 e1551712828447