Umu Mercy Ships Sierra Leone

Het verhaal van Umu, het meisje in de campagne van Mercy Ships

Umu Mercy Ships

Kwam je de afgelopen dagen de nieuwe campagne van Mercy Ships tegen? Dan zag je de beklijvende beelden van de driejarige Umu uit Sierra Leone. Het kleine meisje was ten dode opgeschreven. De tumor in haar hals, waarmee ze was geboren, was tijdens de drie eerste jaren van haar jonge leven ongenadig uitgegroeid tot een immens gezwel.

Yei, de mama van Umu, was erg van slag toen ze bij de geboorte de grote tumor in de hals van haar dochtertje zag. “Niemand zou blij zijn om zoiets te zien”, vertelt Yei. “Een familielid dat tijdens de zwangerschap had gevraagd om de baby naar haar te vernoemen, trok dat verzoek weer in toen ze Umu zag.”

Drie jaar lang lokte het gezwel voortdurend kwetsende opmerkingen uit.Dat deed me veel pijn”, vertelt Yei. “Als ik met Umu ging wandelen, keken mensen weg omdat ze bang waren voor de tumor.” Maar er was nog iets veel pijnlijker en levensgevaarlijk aan de hand. Samen met Umu groeide ook haar tumor die gevaarlijk dicht bij haar luchtwegen kwam. Het gezwel dreigde Umu’s luchtpijp af te knijpen. Umu zou stikken.

Umu kreeg een gratis operatie door de vrijwillige chirurgen van Mercy Ships

In haar land was er geen enkele chirurg die de arme Umu kon helpen. Gelukkig kwam ze op het nippertje terecht bij Mercy Ships. Toen het ziekenhuisschip van Mercy Ships op missie was in Sierra Leone, onderging Umu daar een gratis operatie waarbij haar tumor werd verwijderd. Dr. Gary Parker, onze hoofdchirurg die al meer dan 30 jaar als vrijwilliger op onze ziekenhuisschepen werkt, ontfermde zich over haar. Hij opereerde haar, verwijderde de vreselijke tumor en gaf Umu haar leven en haar lieve, ongeschonden gezichtje terug.

(Lees verder onder de video)


“Mensen zeggen nu: ‘Oh, wat is ze mooi!”’

“Toen ik hoorde dat Umu succesvol was geopereerd, heb ik tranen van geluk gehuild”, zegt mama Yei. “Er viel een enorme last van mijn schouders. Umu kan weer normaal eten en drinken en haar gezondheid is er enorm op vooruit gegaan. Het is een moedig en vrolijk meisje dat heel snel leert. Ons hele gezin heeft voor het eerst sinds jaren rust en vrede gevonden. En wanneer ik nu met Umu ga wandelen, zeggen de mensen: oh, wat is ze mooi!”

Ondertussen is Umu helemaal pijnvrij en is het litteken zó goed genezen dat er nog nauwelijks iets van te zien is. Ze is gered. Dit wonder kon alleen gebeuren omdat een welwillend iemand zoals u besloten had om een gift te doen om het operatiemateriaal en de medicijnen te schenken waarmee Umu gered werd. Umu kan het leven nu onbezorgd en blij tegemoet zien. Verlost van die verstikkende tumor, zal ze alle kansen krijgen op geluk.

(Lees verder onder de foto)

Umu Mercy Ships

Umu samen met haar mama na haar operatie.

Doe een gift voor een kind als Umu

Elke dag komen kindjes zoals Umu met een bang hartje aan op de Global Mercy of de Africa Mercy, onze twee ziekenhuisschepen. Hun angst en pijn verandert in hoop en leven, dankzij jouw gift.

Twijfel niet: schenk 48 euro (voor één operatie) of 94 euro (voor twee operaties) of elk ander bedrag waartoe het verhaal van Umu je inspireert.

> Ja, ik doe een gift voor een kind als Umu

Umu Mercy Ships Sierra Leone

Umu en haar mama zijn opnieuw thuis na de operatie op het ziekenhuisschip van Mercy Ships.