N'Nady Mercy Ships Africa Mercy

Het meisje wiens lach net zo veranderde als haar benen

N’Nady’s weg naar genezing duurde lang. Zes jaar om precies te zijn. Toen Mercy Ships in 2012 Guinee bezocht, miste N’Nady de kans om geopereerd te worden. Maar N’Nady en haar familie gaven de hoop niet op. Ze keken uit naar de dag dat het ziekenhuisschip de Africa Mercy weer zou terugkeren.

N'Nady Mercy Ships

Dit jaar kreeg N’Nady dan eindelijk het geschenk van een operatie voor haar gebogen benen. Het antwoord op jaren van bidden en gespannen afwachten. Na de operatie verbleef de 14-jarige N’Nady in één van de ziekenzalen van de Africa Mercy. Zoals haar kleurrijke gips doet vermoeden, kon ze nog niet zelf lopen. En dus kwam het vertier naar haar bed toe, onder meer dankzij de liefdevolle zorg van vrijwillig verpleegkundige Evelina Fasth uit Zweden.

n nady 3

Op de foto hieronder lijkt het alsof ze al klaar is om buiten te spelen, maar oefeningen als deze hielpen N’Nady haar benen te versterken en te oefenen in haar balans. Maar toegegeven: het was wel leuk!

n nady 4

N’Nady’s lieve lach is misschien wel net zoveel veranderd als haar benen. Zodra ze haar revalidatie had afgerond, kon ze weer naar haar familie thuis. Die dag bleven N’Nady en haar vader één uitspraak maar herhalen: ‘Thank you, thank you, thank you’.

n nady 2

De veertien jaar oude N’Nady verliet de Africa Mercy met rechte benen en een enorme zin om haar vrienden en familie thuis weer te zien. ‘Ik ben jullie voor altijd dankbaar… het heeft mijn familie en mijn leven zo veranderd’, zei N’Nady’s vader Ibrahim op de laatste dag.

N’Nady is één van de tientallen patiënten die gedurende onze werkperiode in Guinee een orthopedische operatie kreeg. Lees meer over orthopedie en waarom we juist dit soort behandelingen aanbieden op de Africa Mercy.

n nady 5 1

Help ons helpen

LEES OOK:

MERCYSHIPS ONLINE LIBELLE 840X15021