Tresor was blind en kan nu weer zien dankzij een gratis operatie header

Zou mijn zoon blind worden omdat ik arm ben?

Tresor is vier jaar en zit nog maar net op de schoolbanken. Maar de meester merkte bij hem na enkele weken op dat hij het schoolbord niet goed kon zien en dat Tresor altijd met zijn neus bovenop zijn blad zit.

Als de meester de mama van Tresor erop aanspreekt, denkt ze eerst nog dat er niks aan de hand is. Maar als haar jonge zoon even later meer en meer struikelt tijdens het stappen, gaat ze naar het ziekenhuis.

Tresor was blind en kan nu weer zien dankzij een gratis operatie 06

Het beste voor je kind

Daar valt de diagnose cataract. Door die oogziekte ziet Tresor minder en minder, tot hij uiteindelijk blind zal worden. Een oogoperatie die de ooglens vervangt door een kunstlens kan de ziekte stoppen. Maar dat kost geld, geld dat de mama van Tresor niet heeft.

Het slechte nieuws maakte Tresors mama immens triest. “Ik kon niet meer eten of helder nadenken”, vertelt ze. “Zou mijn zoon blind worden omdat ik arm ben? Dat was niet de toekomst die ik voor Tresor wenste. Als moeder wens je altijd het beste voor je kind. Als dat niet mogelijk is, dan breekt je moederhart.”

Tresors leraar, op de hoogte van de problemen, vertelde de moeder over Mercy Ships. Ze besloot meteen om haar zoon te laten screenen door de vrijwillige dokters van Mercy Ships. Niet veel later mocht Tresor aan boord en kreeg hij een gratis operatie aan boord van de Africa Mercy.

Tresor was blind en kan nu weer zien dankzij een gratis operatie 05

Terug naar school

Na de operatie opent Tresor zijn ogen en pakt zijn speelgoedautootje vast. Hij lacht, want hij kan nu pas de mooie kleuren ervan zien. Dan kijkt hij z’n mama aan. “1, 2, 3, 4, 5 vingers!” telt hij luidop, als zijn mama haar vingers opsteekt. De operatie is geslaagd.

Dankzij de tijdige ingreep van Mercy Ships kan Tresor nu de draad van zijn leven snel terug oppikken. Hij kan nu terug naar school, om te lezen en schrijven en samen te spelen met zijn vrienden.

“Nu is hij een voorbeeld in de klas!”, zegt de mama van Tresor. “Hij betekent voor mij alles, ik wil dat hij een beter leven krijgt dan mij. Nu ik daar gerust in kan zijn, ben ik dolgelukkig. Bedankt aan iedereen die Mercy Ships ondersteunt, om mijn kind niet blind te laten worden.”Tresor was blind en kan nu weer zien dankzij een gratis operatie 02