Foto cover in HR

Een nieuwe wending voor Valérie dankzij Mercy Ships

Valérie leed 25 jaar lang onder de pijn en last van een zware en grote tumor in haar aangezicht. Niet alleen beïnvloedde deze goedaardige speekselkliertumor van 4 kilo haar gezondheid, ze ging ook gebukt onder een groot schaamtegevoel en werd vaak door haar omgeving beschimpt.

Toen Valérie hoorde dat de Africa Mercy in de buurt van haar woonplaats zou aanmeren, waagde ze haar kans. Onze chirurgen verwijderden haar tumor en zorgde voor een vlotte herstelling. Valérie keerde opgelucht en met een mooi gezicht weer naar huis toe.

Geen schaamte meer voor Valérie

We hoeven u niet te vertellen hoe gelukkig Valérie was toen ze zichzelf voor de eerste keer zonder tumor in de spiegel bekeek. Ze kon niet geloven dat zij het was en dat dit haar overkwam, ze was dolgelukkig.

Toen ze na de operatie weer naar haar dorp terugkeerde, herkende haar omgeving Valérie bijna niet. Maar eenmaal het duidelijk was dat het Valérie was, wilde iedereen haar enthousiast knuffelen. Ze waren blij dat mama Valérie opnieuw gezond en wel door het leven kon.

Een nieuwe start voor Valérie en haar gezin

De operatie van Valérie betekende niet alleen een nieuwe start voor Valérie zelf, ook haar tienerdochter, Edith, kreeg te kampen met een speekselkliertumor in het aangezicht. Valérie hoopte dat haar operatie op de Africa Mercy Edith zou overtuigen om zichzelf ook te laten behandelen door de chirurgen van Mercy Ships.

Toen Edith haar moeder voor het eerst zonder tumor terugzag, was ze dolgelukkig en vastberaden om ook haar tumor weg te laten nemen. Valérie keerde dus enkele weken na haar thuiskomst terug naar ons schip, dit keer vergezeld door Edith.

Dr. Gary Parker, de Mercy Ships chirurg die Valérie behandelde, verwijderde operatief ook de goedaardige tumor van Edith. De operatie en het herstel verliepen goed en na zo’n maand op het schip keerde een enthousiaste en gelukkige Edith terug naar huis. Door de hulp van Mercy Ships heeft Edith nu opnieuw hoop op de mooie toekomst waar ze van droomde: een opleiding als lerares en later een eigen gezin.

Foto cover in HR

Hoe uw donatie kan bijdragen tot een beter leven in Afrika

Mercy Ships werkt met zo’n 450 vrijwilligers waaronder chirurgen en verpleegkundigen, ondersteunend personeel en maritieme vrijwilligers. Zij betalen zelf hun reis en verblijf. Op die manier kan onze organisatie zo veel mogelijk middelen inzetten voor een veilige en toegankelijke medische zorg voor de allerarmsten in Afrika.

Wenst u onze organisatie te helpen met helpen? Dan kan u steeds een gift doen, maandelijks of eenmalig, die integraal naar de behandeling van onze patiënten gaat, meer bepaald naar het nodige medische materiaal. Zo kan u bijvoorbeeld met een gift van € 40 de medicatie voor een operatie als die van Valérie en Edith betalen. Doet u elke maand een gift, dan helpt u de patiënten op Mercy Ships het hele jaar door.

Naast directe medische zorg investeert Mercy Ships ook in de toekomst van de landen waar de Africa Mercy aanmeert. We voorzien de nodige vorming voor de lokale medische professionals en organiseren verschillende landbouwcursussen waarbij lokale landbouwers nieuwe technieken leren. Zo zorgen we ervoor dat de mensen uit deze gebieden ook verder geholpen worden na het vertrek van de Africa Mercy.

LEES OOK:

MERCYSHIPS ONLINE LIBELLE 840X15021